Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2016

Το ταξίδι της Μαρίας

                    Το ταξίδι της Μαρίας είναι ένα πολύ γλυκό βίντεο για τον Αυτισμό...
Οι γονείς της Μαρίας παρατήρησαν από πολύ νωρίς ότι κάτι ήταν διαφορετικό με την κόρη τους, αφού από μωρό ακόμα, δεν ανταποκρινόταν στην αγκαλιά τους, δεν έπαιζε με τις κούκλες της αλλά τις έβαζε στη σειρά και γενικότερα φαινόταν να μη συνειδητοποιεί τι συνέβαινε γύρω της. Οι γιατροί της έδωσαν τη διάγνωση του Αυτισμού.
Σήμερα η Μαρία είναι δεκαπέντε χρονών και ζει με τον δικό της τρόπο ευτυχισμένη, αν και έχει αρκετές δυσκολίες. Για να μπορεί να τις ξεπερνάει, πρέπει να είναι συνεχώς οργανωμένη και να κάνει τα πάντα σύμφωνα με αυστηρό πρόγραμμα. Την αποδιοργανώνουν οι αλλαγές και οι εκπλήξεις και πολλές φορές δυσκολεύεται να κάνει πράγματα που είναι φαινομενικά απλά, όπως το να κλείσει ένα φερμουάρ. Δυσκολεύεται επίσης να κατανοήσει τα συναισθήματα των άλλων ανθρώπων και πολλές φορές φαίνεται αποκομμένη και κλείνεται στον δικό της κόσμο όπου νιώθει ασφάλεια.
Όμως οι γονείς της δεν απογοητεύονται. Αντίθετα, βλέπουν όλα αυτά που καταφέρνει και τις ξεχωριστές ικανότητες που έχει και χαίρονται. Χαίρονται όταν είναι κι αυτή χαρούμενη...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου